Viața noastră, Facebook

Standard

Știu că de tare mult timp nu m-am mai aflat în treabă pe aici, pentru că n-am mai traversat vreo criză romantică. Acum mă trece o criză de identitate când văd prea fericiții și nu, nu mă refer la Prea Fericiții Părinți, care nu mai știm cine sunt, pentru că suntem foarte ocupați să share-uim pufoșenii sau ororități.

După ultimul recensământ, populația de pe Facebook se împarte în prea fericiți, frustrați și cei care ședem în purgatoriu. Lăsând la o parte orice criteriu de segmentare, trebuie să recunosc că am fost profund surprinsă de numărul de indivizi care își săvârșesc nevoile în fundul curții, dar care apoi, vin cu mâinile murdare și apasă LIKE. Un fel de microbiști.

N-oi fi nici eu un soi prea breaz și-i mulțumesc Facebook-ului că mă ține la curent totuși cu noutăți. La cât de ingrată sunt, aflu și eu ce mai face prietena mea din Vâlcea, cât de îndrăgostit este amicul din Mehedinți, cum o duc fetele din Cluj, ce achiziții își mai fac neamurile și când e ziua vară-mii. Apropo, e mâine. O iert pe bunică-mea că a uitat de ziua mea. Săraca, nu l-a avut pe tata Facebook ca să-i amintească. Uite așa, trăim mai mult online.

Nu știu dacă alții pot, dar eu sigur reușesc să trăiesc fără să știu cât de frumos e machiajul tău tricolor, în ce culori te-ai mai îmbrăcat exceptând negrul pe care-l văd zilnic, de câte ori ieși la cafea și așa mai departe. Nu știu câtă lume vrea diabet de la toate siropoșeniile existente, pline de alinturi la (diminutiv)2. În plus, noi ăștia, muritorii de rând, și noi suntem fericiți, și noi avem momentele noastre de tristețe. Nu e nevoie să insistați, chiar am înțeles că sufletul vă este externalizat și că emoțiile voastre provin din numărul de LIKE-uri. Totuși, nu-s chiar insensibilă să spun că mă doare-n zona coatelor, dar nici nu-mi dau viața după amănuntele descrise-n cratime lipsă, de cele mai multe ori, nici nu mă interesează să știu cum arătați după o cină romantică sau, mai ales, ce urmează după. Gusturile unora nu mă incită, nici picățelele albastre peste dungi verzi, nici simfoniile puradești, cartofii de la KFC și Mc sau papanașii de la Oscar, oricât ar fi de buni, și nici evidenta dorință de a epata.

Se prognozează o serie de tendințe, precum divorțul online (împărțim like-urile, share-urile și fiecare pe profilul lui), spovedania online (cui ai dat like-ul???) și sarcina întrebuințată alteia care nu se teme că-și strică trupul mers la sală. Rămâne în trend mult plăcutul botic țuguiat și selfie-ul la gleznă, odată cu apariția coșului pe nas și a bretonului nedat cu placa.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s